Emma

Welkom op mijn blog!

Mijn naam is Emma Thies (20) en ik ben tweedejaars journalistiekstudente aan de Hogeschool Utrecht. Ik woon sinds een paar maanden zowel parttime in Utrecht (in het bruisende Overvecht), waar ik dus studeer op de SvJ, als in mijn geboortestad Dordrecht. Sinds een tijdje werk ik zo nu en dan op de buurtredactie van het AD Rotterdam en daarnaast schrijf ik freelance voor het tijdschrift van de Hogeschool TIO. Het huidige medialandschap is aan het veranderen, en wat me opvalt als beginnend journalist is dat de noodzaak om jezelf te laten ‘zien’ groot is. Wie ben ik? Wat doe ik? En waar schrijf ik over? Ik zie dit blog als een mooie gelegenheid om bijzondere artikelen te delen, maar daarnaast ook om mijn lezers kennis te laten maken met mijzelf.

De komende weken zal ik hier gaan bloggen over LHBT-tolerantie in Nederland. Want, vraag ik me af, hoe tolerant zijn we in ons kikkerlandje eigenlijk? Als het aankomt op mijzelf leek dit antwoord altijd behoorlijk makkelijk: zeer tolerant. Vooral de L en H in ‘LHBT’ komen vanaf jongsafaan veel voor in mijn omgeving en ik moet toegeven dat ik het moeilijk te begrijpen vind dat de acceptatie van deze gemeenschap niet voor iedereen vanzelfsprekend is. Maar toch: zelf maak ik geen onderdeel uit van de LHBT-gemeenschap. Ik ben een jonge, heteroseksuele vrouw, die zich nooit druk heeft hoeven maken om (publieke) uitingen van haar geaardheid. En misschien is dit dan ook wel wat mij ertoe heeft gezet om voor dit onderwerp te kiezen: ik weet niet hoe het voelt om uit te kast te komen en hierdoor vervolgens wel, niet of slechts ‘af en toe’ geaccepteerd te worden. Niemand keek ooit raar op van het feit dat ik heteroseksueel bleek te zijn, maar ik weet dat dit voor mensen met een andere geaardheid nog wel eens anders kan lopen.

Dus vraag ik me af: hoe tolerant is Nederland nou daadwerkelijk als het aankomt op de acceptatie van de LHBT-gemeenschap? Hoewel we aan de ene kant gezien worden als het land van de gayprides en homohuwelijken, bewijzen veel berichten in de media het tegendeel. Ik vraag me af hoe geaccepteerd ‘leden’ van de LHBT-gemeenschap in ons land zich voelen. Is homoseksualiteit al volledig geïntegreerd in onze samenleving? Hoe denkt de gemiddelde Nederlander over transgenders? En ben ik als heteroseksuele vrouw zelf wel altijd zo tolerant als ik altijd heb gedacht?

Op de bovenstaande vragen zal ik proberen om de komende weken een antwoord te vinden. Het crossmediale aspect van het huidige medialandschap interesseert me, en dit is een aspect dat ik de komende weken dan ook zeker wil laten terugkomen op mijn blog. Dit vooral door middel van een hoop gesprekken, interviews, filmpjes, infographics en radio-items. Geïnteresseerd? Houd mijn blog dan vooral in de gaten!

 

ik.png
– Emma

2 gedachtes over “Emma

  1. Beste Emma,
    ik heb een genderkind, een meisje geboren in het lichaam van een jongen.
    ik ben lid geworden van de fb-pagina ‘ouders van..’ en als je daar een dagje meeleest dan zul je zien wat een problemen er zich voordoen in ons tolerante nederland op dit gebied.
    Ik wens je succes !!
    ben benieuwd naar jouw bevindingen.
    groetjes, Wils

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie